Proč instalovat PPF folii na nové vozidlo

PPF fólie (Paint Protection Film) je speciální ochranná fólie, která se aplikuje na lak vašeho vozidla. Její hlavní účel je chránit lak před poškozením a zachovat tak jeho původní vzhled po dlouhá léta.

Hlavní důvody pro instalaci PPF fólie:

  • Ochrana laku před poškrábáním: PPF fólie je vysoce odolná vůči oděru a poškrábání, které mohou způsobit kamínky, větvičky, nečistoty a další vnější vlivy.
  • Ochrana před UV zářením: Fólie blokuje škodlivé UV záření, které může způsobit vyblednutí laku a jeho předčasné stárnutí.
  • Odolnost vůči chemickým látkám: PPF fólie chrání lak před působením hmyzu, ptích výkalů, průmyslových spalin a dalších agresivních látek.
  • Snadnější údržba: Špinavé a zaschlé nečistoty se z PPF fólie mnohem snadněji odstraňují, což usnadňuje údržbu vozidla.
  • Zachování hodnoty vozidla: Zachovalý lak zvyšuje hodnotu vozidla při případném prodeji.
  • Ochrana proti graffiti: PPF fólie může poskytnout určitou ochranu proti graffiti.
  • Možnost výběru různých stupňů lesku: Fólie lze vybrat v různých stupních lesku, od zcela průhledné až po matnou.

Kdy je ideální čas na instalaci PPF fólie?

Nejlepší doba pro instalaci PPF fólie je ihned po zakoupení nového vozidla, kdy je lak ještě zcela čistý a bez poškození. Tím zajistíte maximální ochranu laku po celou dobu životnosti vozidla.

Investice do PPF fólie je dlouhodobou ochranou vašeho vozidla. Pokud si chcete zachovat původní vzhled laku a zvýšit hodnotu svého vozu, je instalace PPF fólie rozhodně rozumným krokem.

Chcete se dozvědět více o různých typech PPF fólií nebo o procesu instalace? Neváhejte se zeptat!

PPF car wrap

Klíčová slova: PPF fólie, ochrana laku, auto, vozidlo, detailing, autofólie, UV ochrana, poškrábání